Areál

Areál TJ Sokol Tymákov se nachází v centru obce nad kulturním domem. Na oplocené ploše 3484 m2 stojí budova šaten

a restaurace, kryté sezení, malé asfaltové a velké házenkářské hřiště s tribunou, dětské hřiště a budova skladu.

II_Areal_Tymakov.png
I_Areal_Tymakov.png

Budova restaurace a šaten stojí na místě již od roku xxxx. Od té doby proběhlo několik jejích stavebních úprav

a drobných rekonstrukcí. V současné době se v přízemí nachází 4 šatny pro hráče, šatna pro rozhodčí, toalety

a společné sprchy.

1. patro je využíváno restaurací, která bývá pronajímána. Zároveň slouží jako klubovna pro členské schůze.

Z restaurace je přístup na krytou terasu s výhledem na hřiště. Na stárnoucí budově provádíme pravidelně nutnou údržbu, přesto by si ale „zasloužila“ komplexní rekonstrukci pro zvýšení komfortu všech svých uživatelů.

Vedle budovy se nachází celoročně veřejně přístupný prostor s krytým sezením, malým asfaltovým hřištěm a dětským hřištěm. Malé asfaltové hřiště má veškeré parametry pro hraní volejbalu či nohejbalu. Zájemci o hraní si musí pouze přinést vlastní síť a míč. Přesto je častěji využíváno dětmi, kterým slouží jako velké plátno pro kreslení křídami, či prostor pro ježdění na všelijakých kolových hračkách. Při návaznosti zápasů slouží také jako prostor pro rozcvičování týmů čekajících na uvolnění velkého hřiště. Na dětském hřišti mohou děti využívat pískoviště, houpačku s kolotočem hrad.

Výše popsané prostory jsou pak hradbou oddělené od velkého házenkářského hřiště s tribunou a budovou skladu. Prostor velkého hřiště se kromě zápasů uzamyká, aby byla zajištěna jeho ochrana před nepoučenou veřejností.

III_Areal_Tymakov.png

Původní antukové hřiště bylo díky nesmírnému úsilí tehdejšího výboru v roce xxx zrekonstruováno a dostalo nový povrch

z umělé trávy. Pro ochranu povrchu je na hřiště umožněno vstupovat pouze v čisté sportovní obuvi určené do hal či v tzv. tarfách. Nad hřištěm leží terasovitá tribuna, která prošla rekonstrukcí v roce xxxx a kterou bychom v blízké budoucnosti ještě rádi zastřešili. 

Chátrající budova skladu má již svá nejlepší léta bohužel za sebou a kvůli své zastaralé konstrukci ji lze jen obtížně nadále udržovat. Pomalu se blíží čas, kdy budeme nuceni ji strhnout a vybudovat na nových základech.